Проштална средба на претседателот Пендаровски со германската амбасадорка Холштајн

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја прими во проштална средба амбасадорката на Сојузна Република Германија во нашата земја, Анке Холштајн, соопшти претседателскиот кабинет.

Абасадорката Холштајн: Германските компании тука вработија околу 20.000 работници

Германската амбасадорка ја посети компанијата со германски капитал, „Костал Македонија“. „Костал“ како фирма е важна за земјата бидејќи тука не станува збор само за трудово интензивна...