Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ по трет пат поднесоа закон за намалување на акцизите за 50 отсто , вели Стојаноски

На 5 мај заедно со координаторот на пратеничката група во името на целата пратеничка група, поднесовме закон за намалување на акцизите за од прилика 50%, кој...

Пораст на цените од денес: Поскапуваат горивата, лебот, брашното,маслото, млекото, оризот и јајцата

Од денеска престануваат да важат дел од антикризните мерки што Владата ги воведе во март со цел ублажување на последиците од енергетската криза и заштита на...

За спречување на инфлација: Аргентина ги замрзна цените на храната за наредните 90 дена

Аргентинската Влада денеска соопшти дека постигнала договор со компаниите од малопродажбата за замрзнување на цените на повеќе од илјада прехранбени продукти и производи за домаќинство во...