ФАО: Цените на храната може да „скокнат“ и до 20 отсто поради конфликтот во Украина

Според организацијата, Русија беше најголемиот светски извозник на пченица, додека Украина беше петта по големина. Двете земји, заедно, обезбедуваат 19 отсто од светската понуда на јачмен,...