Филипче: Најголем број од починатите од ковид-19 со болести на белите дробови и дијабет

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека најголем број од починатите лица од ковид-19 имале хронична болест на белите дробови или дијабет. „Може да ја извадиме...