Хуманост: Семејството на Рајко Дујмиќ одлучи да ги донира неговите органи

Хрватскиот композитор Ненад Нинчевиќ, еден од најблиските пријатели на починатиот музичар Рајко Дујмиќ, за хрватските медиуми изјави дека семејството Дујмиќ одлучило да ги дарува неговите органи. „Тешко...