Украинците ослободиле 500 квадратни километри на југ, руските трупи бараат начин како да се предадат

Вооружените сили на Украина елиминираа повеќе од 1.800 руски напаѓачи на југот на Украина во последните две недели. Ослободени се територии од речиси 500 квадратни километри,...