Бугарски обвинители денеска доаѓаат во Скопје по ДНК-примероци за идентификација на жртвите

Екипа од бугарското Државно јавно обвинителство денеска треба да пристигне во Скопје за подигнување на изработените ДНК-профили од роднини на настраданите во автобуската несреќа, што потоа...

Главниот бугарски обвинител доаѓа во Скопје да преземе ДНК примероци за идентификација на жртвите

Главниот бугарски обвинител Иван Гешев денеска ќе дојде во Скопје за лично да поднесе барање за правна помош до Обвинителството во Северна Македонија. Бугарските обвинители треба...

Трет ден на жалост во Македонија: Идентификацијата на жртвите ќе заврши за најмалку седум дена, одземена лиценцата на „Беса транс“

Идентификацијата на 45-те загинати во завчерашната тешка сообраќајна несреќа ќе се прави по земање на биолошки материјал од роднините на жртвите. Целата процедура се очекува да...

МВР: Идентификувани сопственикот и еден од администраторите на „Јавна соба“

Сектор за компјутерски криминал и дигитална форензика во координација со СВР Скопје изврши идентификација на сопственикот на групата „Јавна соба“ со иницијали Д. К. од Скопје и еден од администраторите на групата со иницијали М.П. од Скопје, информираат од Министерство за внатрешни работи