Имот на Ѓоковиќ: Станови во САД, во Порто Монтенегро, во Монте Карло е сосед со Хамилтон и Возњацки

Новак Ѓоковиќ, според податоци на интернет, досега заработи 134,6 милиони долари во кариерата. Кон нив, неодамна, додаде 2,6 милиони евра за освоената титулата на Вимблдон, моментно...

Имот на СФРЈ: Објектот во Атина го поделија С. Македонија и Србија

Според Вељко Одаловиќ, генерален секратар во српското Министерство за надворешни работи и претставник во Мешовититот комитет за распределба на дипломатскиот и конзуларниот имот на поранешната држава, останува да се донесат одлуки за четири големи комплекси во Бразил, во Етиопија, во Индија и во Русија кои не може да бидат предмет на распределба.

Должи 61 милион евра: Имотот и трофеите на Бекер на распродажба

Според пишувањата на магазините „Штерн“ и „Бунте“, покрај недвижности, во процесот се вклучени и три титули од Вимблдон, две од Австралија опен и една од Ју-Ес опен, а конфискувани се и четири скапоцени часовници со вкупна вредност од 50,000 американски долари