Четири фирми донираа 85 респиратори и 25 кислородни концентратори за државата

Четири македонски компании донираа вкупно 85 неинванзивни респиратори и 25 кислородни концентратори, наменети за поддршка на дишење и третман на пациенти во критична состојба, за инфективните...