Енергетиката, иновациите и странските инвестиции во фокус на разговорите помеѓу Бектеши и Брнз

Економските последици од руско-украинскиот конфликт и инфраструктурните проекти во Северна Македонија биле теми на разговор за време на денешната средба помеѓу амбасадорката на САД, Кејт Мари...