Џефри Пајат: Со интерконекторот ИГБ, Балканот добива сигурна порта за диверзифициран гас

Американскиот помошник државен секретар за енергија Џефри Пајат, во интервју за бугарски БТВ, ја истакна важноста на интерконекторот ИГБ со кој Балканот добива сигурна порта за диверзифициран...