„Будимо кроативни“: Вина од Македонија, Италија и Чиле се етикетирале како хрватски

Во голема акција на Европол и Интерпол под кодно име „ОПСОН 2020“ e откриено дека пет контролирани субјекти ја имаат злоупотребено употребата на хрватските традиционални термини - квалитетно вино со контролирано географско потекло и врвно вино со контролирано географско потекло, на вина кои не се од хрватско потекло, но потекнуваат од Северна Македонија (едно вино), Италија (двe вина) и Чиле (двe вина)

Азилот го спаси Груевски од потерницата на Интерпол

Оваа меѓународна организација уште во 2015 година ги либерализира правилата за тоа во кои случаи важи црвената потерница, но нејасно е зошто македонските власти тоа не го соопштуваат

Интерпол ќе го води Јужнокореецот Ким

Јужнокореецот Ким Јонг Јанг  е избран за претседател на Интерпол на Генераллното собраниое на оваа меѓународна организација што се одржува во Дубаи. Тој го победи рускиот...