(Интервју) Симона Груевска-Маџоска: Се изморивме од укажување за негрижата за македонскиот јазик

Во пресрет на утрешниот Ден на македонскиот јазик, 5 мај на кој од 2019 година се чествува прогласувањето на Решението на Народната влада на Федерална Македонија...