Ковачевски во интервју за МИА: Ни треба брзо решение со Бугарија, но секако не ни треба избрзано решение

Премиерот на Северна Македонија, Димитар Ковачевски во интервју за МИА ги сумира впечатоците од  првата работна посета на ЕУ и на НАТО и од средбите со...

Битиќи: Направивме голем исчекор во иницијативата „Отворен Балкан“, регионалната конкурентност е спасот за регионот

Направивме голем исчекор во иницијативата „Отворен Балкан“, затоа што ја отвораме мобилноста на работната сила меѓу трите држави и се надевам многу брзо и меѓу сите...