Ковачевски за „BBC“: Европската Унија не е целосна без Западен Балкан

Премиерот Димитар Ковачевски во интервју за „HardTalk“ на BBC, со Стивен Сакр разговараше за почетокот на пристапните преговори со Европската Унија, регионалната соработката и важноста на...

Ковачевски за Би-Би-Си: Го обезбедивме најголемиот антикризен пакет во регионот

Премиерот Димитар Ковачевски во интервјуто за британската мрежа BBC рече дека Северна Македонија има инвеститори од европските земји, Кина, канадски компании, а најголемиот инфраструктурен проект што...