Јункер со најава: Гранични контроли во Ирска во случај на Брегзит без договор

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер порача дека на ирската граница ќе бидат воспоставени гранични контроли доколку Велика Британија излезе од Европската Унија без договор. Тој...