Итно, а превентивно, се повлекуваат неколку серии од Киндер производите и во Македонија, а оние кои веќе ги купиле, да не ги јадат

АХВ ги известува потрошувачите кои го имаат купено овој вид на производ, истиот да не го консумираат, да го вратат на местото од каде го купиле....