Мицкоски:Програмата на ВМРО-ДПМНЕ за Локалните избори ќе биде нова и револуционерна

На денешниот настан по повод политичката академија на Конрад Аденауер за „Потикнување на демократијата на локално ниво“, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, изјави дека програмата на...

Силва: Лапсус на Закаријаш, македонскиот јазик е кодифициран во 1945 година

Министерот за надворешни работи на Португалија, Аугусто Сантош Силва ги коментираше последните случувања околу содржината на португалскиот предлог за надминување на спорот меѓу Скопје и Софија...