Максимум пет часа за транзит на странците, за Македонците неопходна изјава и ковид тест

Странските државјани можат да транзитираат низ Република Северна Македонија, но смеат да се задржат во земјава максимум пет часа. Според усвоениот владин протокол, транзитот на овие...

Вулин: Никој не бара мислење од претседателот на С. Македонија, ниту го прифаќа

Вака српскиот министер за одбрана одговори на прашање во врска со изјавата на македонскиот претседател за приштинскиот весник „Газета Експрес“ дека е „против идејата за менување на границите меѓу Србија и Косово“

МНР: Изјавата на почесниот конзул на Летонија во случајот „Рекет“ е груба лага

Министерството за надворешни работи (МНР) преку соопштение реагира во врска со денешната изјава на почесниот конзул на Летонија, бизнисменот Зоранчо Митровски, за која оценува дека претставува...

Пендаровски: Изјавата на Заев е непримерна, но добро е што се извини

Истакнува и дека граѓаните, како и политичарите се под голем притисок поради брзото случување на настаните, но дека одговорноста на политичарите е поголема. Во врска со „Рекет“, повтори дека е невозможно главните актери во оваа, како што рече, драма, да тераат годишни одмори, независно дали се претпоставено обвинети или обвинители