ЈО: Нема основ за јавнообвинителска интервенција за работата на ОТА и АНБ

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Резолуција дека нема место за јавнообвинителска интервенција во поглед на поднесеното писмено известување од техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев,...

Влада: Ја унапредуваме слободата на медиумите, остануваме отворени за секој конструктивен предлог

Уште на почетокот на здравствената криза со коронавирусот, препознавме дека една од повеќето важни задачи е навременото, постојано и веродостојно информирање, а со цел заштита на...