Извршителите нема да може да пресметуваат камата повисока од главниот долг кај договорните казнени камати

Од вчера 1. октомври 2021г извршителите нема да може да пресметуваат камата повисока од главниот долг кај договорните казнени камати, објавува Алсат-М. Законот за облигациони односи...