Талибанците ја запоседнаа главната радио станица во Кандахар, нема да има музика на „Глас на шеријатот“

Растат стравувањата дека нападот врз главниот град Кабул може да биде само за неколку дена. Бунтовниците го зазедоа Пул-е-Алам, главен град на провинцијата Логар, што се...