Портпаролката на рускиот опозиционер Навални казнета поради организирање протести во пандемија

Руски суд денеска ја осуди Кира Јармиш, портпаролка на рускиот опозиционер, Алексеј Навални, на 1,5 година ограничено движење заради организирање протести за време на епидемијата на...