Мицкоски: На овие избори не бирате само градоначалник, туку по каква патека ќе се движи Македонија во следниот период

Ова не се обични избори, не се само избори за градоначалници, за советници во општинските совети.  Вие ќе одлучувате во која насока ќе се движи државата....

Пуштена во употреба спортска сала за oсновното училиште во тетовско Јегуновце

Во употреба денеска беше пуштена новоизградената спортска сала за општинското основно училиште „Александар Здравковски“ во селото Јегуновце во истоимената тетовската општина.  -На површина од 650 метри квадратни,...

СДСМ: Наместо Панорамско тркало, да се среди коритото на Вардар

Потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски во денешната посета на селата од општина Јегуновце, упати барање власта да ја запре изградбата на Панорамско тркало и парите да се пренаменат за санирање на коритото на реката Вардар, која често предизвикува поплави во овие населени места