По Ханјдл и Нуланд доаѓа во Скопје

Се зголемува притисокот од меѓународниот фактор за излез од кризата. Денеска во Скопје пристигнува Специјалниот пратеник Јоханес Ханјдл, а следниот понеделник во Македонија ќе пристигне и Викторија Нуланд, помошник државен секретар за Европа и Евроазија