Јуратовиќ: Преговорите со ЕУ да почнат, спорот да го решава арбитражна комисија

По потврденото вето од Бугарија за пристапните преговори на Македонија со Европската Унија (ЕУ), пратеникот во германскиот Бундестаг од редовите на Социјалдемократската партија и водач на...