Поради зголемен обем на производство компаниите оваа година ќе потрошат 20 проценти повеќе гас

Поради зголемениот обем на производство, очекуваме оваа година компаниите да искористат 20 проценти повеќе гас, а економската активност за првите пет месеци и покрај кризата и...

Мизо: Следи тешка година за автомобилската индустрија, компании најавија затворање на производството

Нова методологија на ТИРЗ за поттикнување на инвестиции. Кризата во Украина веќе се чувствува во автомобилската индустрија, а најпознатите автомобилски брендови веќе најавија затворање на своите...

Деспотовски: За дел од капацитетите во зоните обезбедивме гас по пониска цена од пазарната

Заложба на Дирекцијата е да обезбеди што е можно поголеми количини на природен гас за компаниите во зоните. Дирекцијата за технолошко индустриски развојни Зони (ДТИРЗ) склучи...