Претставен факелот за ЗОИ 2018: Отпорен на ветар, дожд и снег

Во него е вградено посебно црево за кислород што ќе обезбедува сигурност на пламенот во секакви временски (не)прилики. Има и одводен отвор за спроведување на влагата на дното. Висок е 700 милиметри, бројка што симболично ја претставува надморската височина (700 метри) на која се наоѓа Пјонгчанг