Јужноафриканска Република влезе во четвртиот бран на ковид-19, Омикрон откриен во седум провинции

Фала ги повика граѓаните на Јужноафриканската Република да бидат целосно вакцинирани, бидејќи, како што тврди, тоа е најдобрата заштита од Омикрон варијантата.  Јужноафриканскиот министер за здравство...