Петровска во одбрана, Тупанчевски во правда, Маричиќ за евроинтеграции, Николовски се враќа во земјоделство

Славјанка Петровска на чело на Министерството за одбрана, Никола Тупанчевски го презема Министерството за правда, нов вицепремиер за евроинтеграции ќе биде Бојан Маричиќ. Позицијата вицепремиер за...

Алтернатива предложи: Беким Сали – министер за здравство, Адмирим Алити – министер за администрација, Хисни Исмаили – потпретседател на Собранието, Орхан Муртезани – директор на МЕПСО

Алтернатива вечерва, по седницата на Централното претседателство, ги обелодени предлозите за повеќето кадровски решенија во новата влада – Беким Сали за  министер за здравство, Адмирим Алити...