БиХ: По смената на обвинителката Тадиќ за нејзин наследник именуван обвинител од Република Српска

Високиот судски и обвинителски совет на Босна и Херцеговина (ВСТВ) денеска го назначи Миленко Кајганиќ за вршител на должноста главен обвинител на Обвинителството на БиХ, откако...