Секоја од банките ќе донесе одлука за евентуалното менување на каматните стапки, велат од Македонската банкарска асоцијација

По најновото зголемување на основната каматна стапка за 0,25 процентни поени, од Македонската банкарска асоцијација (МБА) велат дека банките и штедилниците ги следат сигналите на монетарната...