Државата губи на акциза, животната средина плаќа: Екстра лесното загадува 100 пати повеќе од дизелот

Дизелот и Екстра лесното гориво, освен разликата во акцизата и цената, се разликуваат и во техничките карактеристики кои се однесуваат на нивната чистота и согорување. Додека од...