(Видео) Од Етна еруптираат лава, чад и пепел, аеродромот во Катанија не е затворен

Повторно е активиран вулканот Етна, на јужниот италијански остров Сицилија, па вистинска „фонтана од лава“ се спушта од  неговата југоисточна страна, пренесуваат италијанскиите медиуми. На последната...

Лава и пепел на Сицилија: Вулканот Етна затвори два аеродрома во Катанија

Жешката смеса е видлива во должина од еден и пол километар на едната страна од планината, па властите наредија итна евакуација на населението во тоа подрачје. Пепел во воздухот, пак, има над целиот источен дел на Сицилија што ја намали видливоста