ЕП в четврток може да го укине имунитетот на двајца европратеници поврзани со случајот „Катаргејт”

Европскиот парламент се очекува во четврток да гласа за барањето на белгиските власти за укинување на имунитетот на европратениците Марк Тарабела (Белгија) и Андреа Коцолино (Италија),...

Катаргејт: Адвокатот на грчката пратеничка Ева Каили тврди дека во скандалот се вмешани и германски и француски европратеници

Пјер Антонио Панцери, наводниот организатор на скандалот Катаргејт, се очекува да и даде на белгиската правда нови имиња на пратеници на ЕУ од Германија, Франција и...

Европски парламент Стразбур

ЕП разгледува можност за одземање имунитет на двајца пратеници поради скандал

Европскиот парламент вечерва ја почна повеќемесечната постапка за одземање на имунитетот од кривично гонење на двајца пратеници кои белгиските истражители сакаат да ги испрашаат за корупциски...