Американски сојузен суд го одби барањето на Трамп – ќе се објавуваат документите за кои тврдеше дека се тајна

Американски сојузен суд  синоќа му дозволи на Претставничкиот дом на САД пристап до стотици страници доверливи документи од времето на претседателствувањето на Доналд Трамп, вклучувајќи ги...