По две години пауза, ќе продолжи прилепскиот карневал „Прочка“ што ќе се одржи на 6 март

По двегодишна пауза, годинава ќе се одржи прилепскиот карневал „Прочка“. На Велики-Поклади, Прочка, на 6 март, во Прилеп ќе продефилираат карневалските маски на чело со Мечкарите,...