Керемедчиев: САД ќе го зголемат притисокот врз Бугарија поради Северна Македонија

Поранешниот заменик министер за надворешни работи на Бугарија во времето на премиерот Симеон Саксобурготски, Милен Керемедчиев за БНР изјави дека притисокот од САД врз Бугарија ќе...