Северна Кореја потврди дека ја уништила канцеларијата за врски со Јужна Кореја

Северна Кореја потврди дека ја уништила канцеларијата за врски со Јужна Кореја во пограничниот град Кесонг. Официјалната севернокорејска новинска агенција КЦНА јави дека уништувањето на канцеларијата...