Јавниот превоз на патници под лупа на полицијата-во Кичево 20 автобуси пратени на технички преглед, кај 4 утврден недостаток на опрема

На 09.12.2021 година, при извршени сообраќајни контроли во Кичево, полициските службеници  извршиле контрола на 36 автобуси што вршат јавен превоз на патници од кои, 20 упатиле...

Кичевскиот манастир „Пресвета Богородица Пречиста“ за празникот масовно посетен од голем број на верници

Манастирот „Пресвета Богородица Пречиста“ во близина на Кичево денеска, на празникот Рождество на Пресвета Богородица-Мала Богородица, беше посетен од голем број на верници од речиси сите...

Внукот на Ахмети, Фатмир Лимани и официјално прв независен кадидат за градоначалник на Кичево

ДУИ за градоначалник на Кичево го кандидираше актуелниот, Фатмир Дехари. Внукот на Али Ахмети, Фатмир Лимани, денеска и официјално поднесе кандидатура за независен кандидат за градоначалник...