По рекордните врнежи во јуни, Кина во знакот на топлотен бран прв во последните 140 години

Од снежните врвови на Тибет до тропскиот остров Хаинан, Кина моментално се наоѓа во својот најлош топлотен бран во последните децении, по рекордните врнежи во јуни....