УНИЦЕФ: Децата се најмногу погодени од Климатските промени –кон нив треба да се однесуваме како кон кризи!

„Децата се оние кои ќе бидат најмногу погодени од оваа криза и оние кои најмногу ќе страдаат од нејзините последици во годините што доаѓаат и ќе...

УНИЦЕФ предупредува: Милијарди деца под огромна закана од климатската криза

Извештајот за климата објавен денеска од УНИЦЕФ предупредува дека на милијарди деца им се заканува екстремно висока опасност од климатската криза. Извештајот насловен „Климатската криза е...

Западен Балкан е најзагрозен од климатските промени потребна е Зелена агенда

Преминувањето кон циркуларна економија е многу важна за зелената транзиција.  Со потпишувањето на Декларацијата за Зелена агенда, земјите од Западен Балкан се обврзаа на Самитот во...