Заев: Наесен почнуваме со изградба на новиот Клинички центар

Во емисијата „Две години Влада - одговорно пред граѓаните“ на НРТВ, претседателот на Владата на Република Северна Македонија информираше дека проектот со сите детали за новиот Клинички центар е завршен, а изградбата ќе почне наесен во општина Ѓорче Петров каде овие денови започнаа катастарските работи за уредување на локацијата

Предизборна бајка за новиот Клинички центар

Пред неколку дена министерот Тодоров спектакуларно ја најави изградбата на новиот Клинички центар на пролет идната година.Точно тогаш кога објектот требаше да биде пуштен во употреба. И за да не излезе како приказната со овчарот и волкот, предизборно го распишаа тендерот.