Клиничкиот центар останува без 100 лекари кои заминуваат во пензија, министерот за здравство вели ќе се вработат млади кадри

Околу 100 лекари и друг медицински персонал во Клиничкиот центар кои ја достигнаа возраста за пензионирање, од денеска завршуваат со работа и покрај нивното барање да...

Јавното здравство ги чека своите 2806 денари линеарно зголемување на платите

Синдикатот на Клиничкиот центар прифатил линеарно зголемување на платите за сите вработени во јавното здравство од 2806 денари наместо скалестото покачување на платата од 18,4 проценти...

(ВИДЕО) Филипче: Горд сум што ниту еден пациент со ретка болест не остана без лек, жалам што не го почнавме проектот за нов клинички центар

Апелирам опозицијата во наредниот период да го одблокира законот, тоа е одличен проект, граѓаните заслужуваат нова модерна болница, рече Филипче Горд сум на сите процеси кои...

ТВ Словенија: Украдена заштитна опрема од Клинички центар во Љубљана се продавала на интернет

Медицински одела, заштитни маски и средства за дезинфекција кои биле крадени од Универзитетскиот Клинички центар во Љубљана се продавале на интернет, јави Телевизија Словенија. Словенечката полиција...

„Виси“ли кредитирањето на новиот Клинички центар

Новиот Клинички центар нема да се гради со кредит од конзорциумот од трите банки,  Ерсте груп, Раифазен банк и Уникредит како што беше одлучено, но неизвесно е и кредитирањето од двете развојните банки ЦЕБ и ЕИБ