Ковачевски: Сите лажни тврдења потонаа, имаме предлог со заштитен македонски јазик и Протокол надвор од преговарачката рамка

„Разговаравме со факти, детали и имајќи ја на ум наш стратешка цел членство на ЕУ. Нашите коалициски партнери го добија текстот на францускиот предлог, ќе го...