Комеморација во чест на Горјан Тозија

Во Кинотеката денеска ќе биде одржана комеморативна седница во чест на филмскиот продуцент Горјан Тозија (1954-2022). Тозија почина ненадејно вчера во Скопје, по кратко боледување. Неговата...