Мајмунските сипаници задутре една од темите на Комисијата за заразни болести

Комисијата за заразни болести ја следи состојбата со мајмунските сипаници во светот, како и препораките на Светската здравствена организација кои во моментот не предвидуваат ограничување на...

Филипче: Епидемиолошката состојба од ден во ден станува сè посериозна, максимално да се почитуваат мерките

Повикувам на максимално почитување на мерките, држење дистанца, редовно водење на лична хигиена и вклучување во процесот на имунизација. Вакцините штитат од тежок тек на болеста,...