И покрај сите научни и медицински достигнувања во изминатите 103 години, пандемијата „Ковид-19“ сега уби повеќе Американци отколку пандемијата на грип во 1918 година

Повеќе од 675,000 луѓе во САД починаа од „Ковид-19“, според Универзитетот „Џон Хопкинс“. Тоа го надминува проценетиот број на загинати во САД од најсмртоносната пандемија на...