Подољак: Крим ќе биде Украина

Империјата неизбежно ќе биде уништена, Крим ќе биде Украина, а кримско-татарското знаме ќе се вее над Аи-Петри, напиша на Твитер Михаило Подољак, советник на шефот на...

Зеленски: Ќе го вратиме Крим

Украинскиот претседател Володимир Зеленски им вети на своите сонародници дека ќе го врати полуостровот Крим, кој беше припоен од Русија. „Украинското знаме повторно ќе се вее...

Зеленски: Aко имаше целосно единство кога Русија го истражуваше Крим во 2014 година, немаше да има инвазија

Украинскиот претседател Володимир Зеленски вели дека сега е момент кога светот треба да реши дали брутална сила ќе владее со него. Тој повика на максимални санкции...