Ивановска: Законот не ослободува од одговорност злоупотреба на позиција во вонредна состојба

Директорката на Државната Комисија за спречување на корупција во интервју за МИА порачува дека е потребна повисока свест за прекин на опасната спирала на корупција, а доколку се најдат во таква немила состојба, граѓаните да не бидат неми набљудувачи на коруптивно однесување мислејќи дека тоа не ги допира

Каква казна е предвидена во член 313 од Кривичниот законик

Најмалку десет години затвор за „терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста“, за што Основното јавно обвинителство за гонење на  организиран криминал и корупција гони 36 лица во врска со настаните на 27 април во Собранието на Република Македонија